Classic Mustang Club Sweden får besök av ShopUSA

ShopUSA besöker Classic Ford Mustang Club Sweden vid Trollsjön i Eslöv

Med spänd förväntan styrde jag kosan från Köpenhamn till Trollsjön i Eslöv för att se på fina ford mustang. trevligt med bilträffar under sommaren. Det är första gången jag besöker Classic Mustang Club Sweden. Denna dagen var en varm och vacker dag. Jag har nog aldrig sett Skåne så uttorkad som under denna resa. Landskapet är väldigt uttorkad och ljusbeige med vackra gröna träd. En underlig känsla men också vacker på en och samma gång. När jag kommer fram till Trollsjön ger de vackra höga gröna träden en skön och svalkande skugga. Trollsjön ligger mitt ibland träden. Där står redan en del fantastiska amerikanare på platsen vid Café Våfflan. Det är en stor gräsmatta som leder ner till Trollsjön. Där står klassiska Ford mustanger från 64 och 65 och nya Ford Mustang Shelby. Det är härligt med bilträffar! 

Ford Mustang - Köp reservdelar med ShopUSA


Köpa reservdelar till Ford Mustang från USA


Som en familj

Jag blir hjärtligt välkomnad av Mats Håkansson tidigare kassör i Classic Mustang Club Sweden och arrangör av denna härliga bilträff vid Trollsjön i Eslöv. Han visar mig runt och presenterar mig för Josef Janosi Regionansvarig SYD och Rolf Lenngren. Alla som jag talar med välkomnar mig. Det känns bra att vara här denna vackra dag.

Det är verkligen en familjär känsla och alla är spända över vilka bilar som kommer till träffen i dag. Det som gör intryck på mig är att alla är riktigt goda vänner och dem som de inte känner sedan tidigare blir varmt välkomnad. Man känner väldigt fort att här är det trevligt att vara. Classic Mustang Club Sweden har bilträffar över hela landet.

Medan jag finner mig tillrätta kör de in nya mustanger och Klassiska mustanger i en strid ström. Bilarna blir hänvisade till var de ska parkera. Det är svårt att inte imponeras av dessa amerikanare. 

Den positiva stämningen sprider sig. En grupp kompisar har startat en grill som de grillar korv på. Det ser väldigt trevligt ut där de sitter och avnjuter en korv med bröd. Andra har tagit med en picknick korg och dricker en kopp kaffe med något gott till under de vackra höga träden som ger en svalkande skugga. Det kan inte vara så många bilträffar i Sverige som har en sådan fin inramning som det är här.


Skapa profil hos ShopUSA


En kul grej

Nu har det kanske grovt uppskattat rullat in 70 mustanger och en Corvette. På platsen ser jag ett litet sekretariat med en hel del pris-pokaler. 

Reservdelar från USA til amerikanare - ShopUSA

Det börjar dra ihop sig till att kora bilarna efter olika kategorier. Snyggaste bil- modell 1964-1993 och 1994-2018. Det var 3 priser i varje klass.  Exempelvis den Ford mustang som har den bästa looken, eller om någon har gjort något speciellt, bästa klassiska Ford mustang, bästa Ford mustang på denna träffen. Experterna och domare är Josef Janosi Regionansvarig SYD och Rolf Lenngren.

Josef frågar mig om jag vill vara med och bedöma dessa fantastiska mustanger. Då jag är med här för första gången och ser det kanske med lite andra ögon. Spontant sa jag – ja gärna!  Det var ingen tvekan det ville jag hemskt gärna. att bedöma dessa amerikanare.

Det tar en liten stunda att kika runt på dessa bilar. Det är trots allt 70 mustanger och en Corvette. När vi går runt har vi ett protokoll som vi följer. En del ägare har en förkärlek till den klassiska Ford mustang, andra är mer förtjusta i de nya modellerna och andra äger både och.   

Mustangerna och Corvetten är polerade och de ser ut som de precis har lämnat butiken. Även om en del är från 60 talet. Vid varje bil får vi ett trevligt bemötande från ägarna, de ser lite spända ut över vad vi ska tycka. Jag kan säga att i stort vilken bil som deltog kunde vara en vinnare. Det som avgör är oftast små detaljer.  


Reservdelar från USA


Jag fick välja

Josef frågar mig vilken bil skulle du vilja köra härifrån med? Den bilen ska bli träffens vinnare. Jag känner mig väldigt hedrad över få välja ut denna Ford Mustang. Denna mustang som från början hade fångat min uppmärksamhet var en Tropical Turquoise Classic Ford Mustang 65, cabriolet med Tropical Turquoise säten. Den var bara något speciellt. Man kunde verkligen känna den känslan från den tiden bara man såg på bilen. Jag hade gått förbi denna bil många gånger. Den hade verkligen fångat mig. Jag tror att det blir fler bilträffar från min sida framöver. Det ska bli trevligt att se alla Sveriges amerikanare.

 

Prisutdelning

Nu är det dags för prisutdelning. Alla står förväntansfulla runt bilträff kansliet. Pokalerna skiner i solen. Vinnarnas namn ropas upp med jubel från åskådarna. 

Det är en bra tävlingsanda bland deltagarna. Jag fick det till 7 stora jubel. Nu kommer vi till denna bilträffs finaste som jag har valt. Eller som ShopUSA har valt som sponsor i klubbtidningen. Denna Tropical Turquoise klassiska skönhet utropas som vinnare. Britt som äger denna bil gav mig en stor kram och sa att det betyder väldigt mycket för henne. Så känner jag också,  – det går rakt in i hjärtat på en.  

Bilträffar och ShopUSA

Under träffen fick jag talat med många om hur de kan köpa reservdelar direkt från USA. En del hade redan provat att handla i USA med ShopUSA. Det finns produkter som du bara kan få tag på i USA och utbudet är enormt. Sedan är priserna också bra. ShopUSA har ett unikt fraktsystem där du som kund kan handla reservdelar till bilen från butik så som www.cjponyparts.com eller privatpersoner exempelvis Ebay,com. Vill man ta hem en bil så sköter vi även detta från USA.

Köpa bil i USA

ShopUSA kan hjälpa dig med besiktning av ditt tänkta köp före det att du köper bilen. Detta utförs över hela landet av professionella inspektörer. Man får ett utförligt protokoll och med bilder, även testkörning av bilen ingår. Vi hämtar upp bilen var den än står i USA. ShopUSA hanterar också all pappershantering för US custom och Svenska tullen. Har du frågor är du välkommen att ring till mig på vardagar telefon 08-52503980 eller på mail se@shopusa.com

Nu vill jag också passa på att tacka Mats Håkansson för ett fint arrangemang och alla som jag mötte denna dagen. Tack för alla trevliga samtal. Jag ser verkligen fram emot nästa gång. – Jag kommer gärna igen och önskar alla en trevlig höst och vinter. Önskar även alla lycka till med alla vinterprojekten på bilen. Behöver ni hjälp tveka inte med att ringa till mig. Detta gäller också naturligtvis alla som har en amerikanare. Bästa hälsningar Jonel   

 

 

Related posts